LODY MALINOWO - JEŻYNOWE

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

LODY MALINOWO - JEŻYNOWE

  • 2 godz.

Składniki:

  • 330 ml śmietany 30 %
    200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
    2 łyżki cukru pudru
    100 g jeżyn
    150 g malin

Lody malinowo - jeżynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mleko oraz mus ze zmiksowanych malin i jeżyn. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 10 minut. Po tym czasie masę przelewamy do urządzenia do lodów. Dalej postępujemy według instrukcji urządzenia.

    Jeśli nie posiadacie takiego urządzenia masę można przelać do pojemnika, który wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin, od czasu do czasu dobrze jest przemieszać zamrażaną masę,aby rozbić kryształki lodu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy