Lody malinowo-czarno-czerwono-porzeczkowe z nutą lipy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Lody z musu z malin, czarnych i czerwonych porzeczek

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • mała garść malin
    2 garści czarnej porzeczki
    1 garść czerwonej porzeczki
    syrop z kwiatów lipy

Lody malinowo-czarno-czerwono-porzeczkowe z nutą lipy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zmiksować maliny, czarną i czerwoną porzeczkę na mus, każdy rodzaj osobno!!
    dodajemy syropu do smaku (uwaga porzeczki są kwaśne, więc można dodać więcej)
  • 2. na początku do foremek dodajemy mus z malin, następnie mus z czarnych porzeczek a na sam koniec z czerwonych.
  • 3. gotowe foremki dajemy na 2-3 godz do zamrażalki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy