Lody malinowe z mascarpone

4.5 (177 ocen)

  • 3 godz.

Pyszne, kremowe lody bez jajek, robione bez użycia maszyny. Składają się z malin, mascarpone, cukru i bezy.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 250 g mascarpone
    100 g malin
    3-4 łyżki cukru pudru
    ok. 5 sztuk bez (niekoniecznie)
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Beza

Lody malinowe z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny włożyć do zamrażarki na ok. 1/2 godziny. Zmiksować maliny razem z cukrem przy użyciu blendera.
    Dodać mascarpone, jeszcze raz zmiksować. Dodać pokruszone bezy, wymieszać łyżką. Włożyć do zamrażalki na ok. 3 godziny.

Porady

II wersja: Dodać 2 łyżki grubo granulowanego, słodzonego kakao, wymieszać łyżką. Można dodać, zamiast kakao, startą na grubej tarce czekoladę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować