Lody kajmakowe

0 (0 ocen)

Pyszne dwuskładnikowe lody,połączenie kajmaku i śmietanki kremówki.Są banalnie proste w wykonaniu,niezwykle pyszne i słodkie,ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką bombę kaloryczną.Lody są również bardzo puszyste i delikatne.

Składniki:

  • 1 szklanka śmietany kremówki 30 %
    1 puszka masy krówkowej ( kajmaku ) 40 dag

Lody kajmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno.
  • 2. Następnie dodajemy do niej kajmak i ubijamy aż dobrze połączy się ze śmietanką.
  • 3. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin.
  • 4. Pod czas mrożenia masę lodową należy od czasu do czasu przemieszać.

Porady

Jeżeli chcemy mniej słodkie lody dodajemy połowę kajmaku ( 20 dag )

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy