Lody jogurtowo-owocowe

0 (0 ocen)

  • 8 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu lody na bazie jogurtu greckiego i domowych dżemów owocowych.

  • 8 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g jogurtu greckiego
    200 g dżemu truskawkowego
    200 g dżemu jeżynowego
    200 g dżemu jagodowego

Lody jogurtowo-owocowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do foremek na lody układamy naprzemiennie warstwy jogurtu i dżemów. Foremki zamykamy i wstawiamy na minimum 8 godzin do zamrażarki.

Porady

RADA: Do wykonania lodów najlepiej użyć gładkich dżemów lub galaretek owocowych bez skórek i pestek.

Komentarze

Podobne przepisy