Lody jogurtowo-jagodowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lody latem to podstawa, a takie zrobione w domu są smaczne i przede wszystkim zdrowe. Te są banalnie proste w wykonaniu, przekonajcie się sami.

  • 15 min

Składniki:

  • 200 g jagód
    4 łyżki cukru pudru
    400 g gęstego jogurtu greckiego 10%

    Do dekoracji:
    2-3 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody jogurtowo-jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody myjemy i blendujemy na gładko z cukrem pudrem. Dodajemy do jogurtu greckiego, całość mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika na przynajmniej 6 godzin. Proponuje co jakiś czas zamieszać, by się lody za mocno nie skrystalizowały.
  • 2. Na rozgrzanej, teflonowej patelni prażymy wiórki kokosowe, ok. 1-2 minut, cały czas mieszając.
  • 3. Lody najlepiej dadzą się porcjować jeżeli wyciągniemy je i na ok. 5-10 minut pozostawimy w temperaturze pokojowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować