Lody jogurtowe z sosem jagodowym

0 (0 ocen)

Najlepsze są lody zrobione domowym sposobem ....

Składniki:

  • -śmietana 30 % 300 mililitrów
    -jogurt naturalny 150 mililitrów
    -cukier waniliowy 1 opakowanie
    -cukier puder 3 łyżki
    SOS
    -jagody świeże 20 dkg
    -cukier kryształ 5 dkg
    -woda 30 mililitrów
    -budyń waniliowy 1 łyżeczka

Lody jogurtowe z sosem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubić na pół sztywno, dodać jogurt, oba cukry, dokładnie wymieszać.
    Przelać do plastykowego pojemnika zamykanego.
    Wstawić do zamrażalnika na 6 godzin, mieszając co jakiś czas widelcem.
    Proszek budyniowy rozmieszać z wodą.
    Dziesięć dkg. jagód zagotować z cukrem i odrobiną wody.
    Do gotujących się jagód wlać proszek budyniowy, gotować 2 minuty.
    Wsypać resztę jagód , odstawić.
    Lody rozłożyć do miseczek, polać gorącym sosem i od razu podawać.
    SMACZNEGO!!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy