Lody jagodowo czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

No kochani mamy sezon w pełni jagody,jagódki no kto ich nie lubi :) Zrobiłam lody jagodowe czekoladowe, pycha.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g cukru brzozowego
    czekolada mleczna 200 g
    500 ml zimnego mleka 3,2%
    500 g jagód
    600 ml śmietany 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lody jagodowo czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lody jagodowo czekoladowe 1. Do misy wlewamy schłodzoną śmietanę i miksujemy ją na sztywno, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ostudzoną dodajemy do śmietany. Mieszamy łopatką delikatnie do uzyskania kolorku.
  • Lody jagodowo czekoladowe 2. Do blendera kielichowego wsypujemy świeże jagody,cukier oraz zimne mleko.
  • Lody jagodowo czekoladowe 3. Miksujemy jakieś z 5 minut aby efekt końcowy był zadowalający.
  • Lody jagodowo czekoladowe 4. Zmiksowane jagody dodajemy do śmietany z czekoladą i delikatnie mieszamy łopatką.
  • Lody jagodowo czekoladowe 5. Przygotowana masę przekładamy do podłużnego pojemnika o pojemności 2 litry. Wkładamy do zamrażalki i co 30 minut mieszamy by nie powstały nam gródki. Czynność powtarzamy trzykrotnie i zostawiamy do całkowitego zamrożenia. Podajemy z bitą śmietaną i jagodami lub same na talerzyku :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować