Lody jagodowe na serku

0 (0 ocen)

Kremowe,wyczuwalnie serowe lody jagodowe.

Składniki:

  • 2 szklanki jagod
    300g serka śmietankowego,
    300 ml śmietany 30%,
    6 łyżek cukru pudru,
    wafle do lodow

Lody jagodowe na serku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0k4epg8 1. 1,5 szklanki jagód blendujemy,dodajemy serki, miksujemy.
    Śmietanę 30% ubijamy,dodając pod koniec cukier puder.
    Ubitą śmietanę dodajemy do musu jagodowego i delikatnie mieszamy.Probujemy masę i ewentualnie dosładzamy do smaku.
    Masę przekładamy do maszyny do lodow i kręcimy ok 35 minut,az zgęstnieją.Pod koniec kręcenia sie lodów wrzucamy pozostałe jagody.
    Gdy nie mamy maszyny,masę wkładamy do zamrazalnika,po 30 minutach miksujemy i ponownie wstawiamy do zamrazalki.
    Podajemy w wafelkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy