Lody jagodowe

0 (0 ocen)

Lody przyrządzone w domowy sposób są bardzo smaczne, szczególnie jagodowe, maja piękny kolor i smak prawdziwych jagód.

Składniki:

  • 2 szklanki jagód
    500 ml. śmietany 30%
    250 gram serka mascarpone
    200 gram jogurtu naturalnego
    4 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte jagody przekładamy do rondla, wlewamy niewielką ilość wody, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu aż jagody puszczą sok. Ostudzone miksujemy blenderem. Śmietanę ubijmy na sztywno, dodajemy po łyżce serka mascarpone i jogurtu. Na końcu dodajemy zmiksowane jagody. Mieszamy, przekładamy do plastikowego pojemnika i wkładamy do zamrażalki. Podczas mrożenia lody miksujemy co pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Serek Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować