Lody bananowe

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na upalne lato, zdrowe lody najlepsze!

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
    2 łyżki gęstego jogurtu np. greckiego
    2 łyżki masła orzechowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obieramy, kroimy w kawałki, przekładany do woreczka, szczelnie zamykany i wkladamy do zamrażarki na ok 3 godziny. Po tym czasie przekladamy do kielicha blendera o dużej mocy ( jeśli nie mamy możemy pominąć zamrażanie bananów na tym etapie i dopiero po zblendowaniu świeżych mrozimy) dodajemy pozostałe składniki i blendujemy. Przekładamy do pojemnika i ponownie wkładamy do zamrażarki. Warto zaglądać co jakis czas i wyjąć, gdy nie są zbyt zamrożone, żeby łatwo można było nakładać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować