Lody bakaliowe z ajerkoniakiem

0 (0 ocen)

Domowe lody są zdecydowanie lepsze od tych ze sklepu. Te proponuję wszystkim wielbicielom tych zimnych słodkości :)

Składniki:

  • 500ml śmietanki 30%
    4 łyżki zmielonych orzechów włoskich
    1/3 czekolady mlecznej z orzechami laskowymi
    3 łyżki rodzynek
    2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
    4 łyżki ajerkoniaku
    5 łyżek cukru pudru

Lody bakaliowe z ajerkoniakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Czekoladę drobno posiekać i wraz z pozostałymi składnikami dodać do śmietanki. Wymieszać i przełożyć do pojemnika do zamrażania. Włożyć do zamrażalnika, pamiętając aby co godzinę przemieszać.
    Przed podaniem wyjąć na ok 10-15 minut.

Komentarze

Podobne przepisy