Lodowy eton mess z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Prosty i bardzo smaczny deser z lodów, bitej śmietany, bez i truskawek Wszystko nałożone do pucharków bez szczególnych przygotowań, a tzn, że można go przygotować nawet przy gościach. Idealny jako letni pucharek chłodnego deseru.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka śmietanki kremówki 30%
    500 ml lodów waniliowych
    300 g truskawek
    bezy około 12 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Beza

Lodowy eton mess z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić, a truskawki pokroić na ćwiartki. Na dno pucharków włożyć po łyżce bitej śmietany, a następnie pokrojone truskawki i pokruszone bezy. Nałożyć po 1 lub 2 gałki lodów, znów bita śmietana, truskawki i bezy. Na wierzchu położyłam całe bezy, bez rozkruszania, a śmietanę wycisnęłam z rękawa cukierniczego. Podawać natychmiast. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować