LODOWIEC OWOCOWA AMBROZJA

0 (0 ocen)

  • 60 min

W sezonie na świeże owoce, aż żal nie przygotować ciasta z darami lata

  • 60 min

Składniki:

  • 180 g masła
    1 duża butelka soku marchwiowo bananowego
    4 opakowania budyniu śmietankowego
    6 łyżek cukru
    1 opakowanie kakaowych herbatników
    2 kubki po 330 ml śmietany kremówki
    3 łyżki cukru pudru
    maliny, winogrona, borówka amerykańska- do dekoracji

Lodowiec owocowa ambrozja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno tortownicy układamy herbatniki. odlewamy szklankę soku,
    rozpuszczamy w niej budynie, resztę soku zagotowujemy z cukrem, kiedy
    zacznie się gotować wlewamy rozpuszczony proszek. Kiedy budyń jest
    gotowy studzimy go a następnie dodajemy łyżkami masło i miksujemy na
    jednolitą masę, którą wykładamy na herbatniki. Kremówki ubijamy na
    sztywno z pudrem, wykładamy na masę budyniową, na wierzch wykładamy
    owoce. odstawiamy do lodówki do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy