1.Jajka ubijamy z cukrem na krem, do ubitych dodajemy przesianą mąką z proszkiem na koniec olej i delikatnie mieszamy. Pieczemy 30 min w temp do 180st, ostudzone dzielimy na połowę.
2.Truskawki dzielimy na mniejsze i tylko je delikatnie gnieciemy widelcem.
Budyń gotujemy na kompocie i w gorącym rozpuszczamy galaretkę.
Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na krem i łączymy z ostudzonym, ale nie zimnym budyniem na koniec dodajemy truskawki i delikatnie mieszając pianę z białek, krem dzielimy na dwie części i przekładamy nim ciasto.
Na dolną warstwę ciasta i kremu wylewamy cienką warstwę gęstej galaretki, przykrywamy drugim ciastem i resztą kremu i na górną warstwę kremu wylewamy resztę galaretki i zostawiamy w lodówce do następnego dnia.
Komentarze