Kiedy zaczynamy się w nie wgryzać, na początek pierwsza pojawia się chrupiąca zmrożona czekolada, następnie zielony, zmrożony, lekko kwaskowaty miąższ dojrzałych owoców kiwi.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- kiwi: 2 sztuki
- tabliczka gorzkiej czekolady: 1 sztuka
- masła: 250 gramów
- patyczki do lodów: 10 sztuk
1.Kiwi obrać i pokroić na 3-4 plastry ok 1cm grubości.
2.2. Nabić na patyk i włożyć do zamrażarki na ok. pół godziny.
3.3. Czekoladę rozpuścić z masłem.
4.4. Lodowe kiwi po kolei wyjmować z zamrażarki i zanurzać w czekoladzie, poczekać do zastygnięcia czekolady, położyć na papierze pergaminowym i ponownie włożyć do zamrażarki.
Komentarze