Lodowa mini Pavlova

0 (0 ocen)

  • 5 min

Jedno z najpyszniejszych połączeń smakowych - beza, lody i truskawki!

  • 5 min

Składniki:

  • 1 duża beza
    1 gałka lodów waniliowych
    1 keks bitej śmietany
    2 szt truskawki
    polewa adwokat

Lodowa mini pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bezy odcinamy nożem 1/3 górną część i ewentualnie nieco wydłubujemy środek, zostawiając bezową skorupkę.
    Do wnętrza bezy nakładamy gałkę lodów waniliowych. Na wierzch nakładamy porcję bitej śmietany, a na niej truskawki pokrojone w nieduże kawałki.
    Tak przygotowany deser polewamy polewą.

Porady

Zamiast truskawek można użyć innych owoców np. malin czy jagód, również gorących.

Komentarze

Podobne przepisy