Łódeczki z selera naciowego

4.5 (174 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta i szybka do przygotowania przekąska. Chrupiący seler z kremowym nadzieniem i orzechami to pyszne połączenie smaków - polecam do przegryzania przed komputerem lub telewizorem.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - seler naciowy łodygi: 6 sztuk
    - serek kremowy śmietankowy: 100 gramów
    - ser pleśniowy lazur: 50 gramów
    - orzechy włoskie: 20 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Łódeczki z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dokładnie umyj i oczyść z piasku łodygi selera naciowego. Odetnij końcówki i zerwij zdrewniałe włókna. Przekrój na pół w połowie długości. Kupując seler wybierz taki, który ma w miarę szerokie łodygi, aby łatwiej je potem napełnić.
  • 2. W miseczce wymieszaj na jednolitą masę serek kremowy i pokruszony na kawałki ser pleśniowy, widelcem lub za pomocą miksera.
  • 3. Orzechy włoskie wysyp na rozgrzaną patelnię i podpiekaj przez kilka minut, pilnując aby się nie przypaliły. Gdy lekko przestygną posiekaj je drobno nożem lub w malakserze.
  • 4. Łodygi selera napełniaj nadzieniem serowym i posyp na wierzchu prażonymi orzeszkami.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować