Bardzo prosta i szybka do przygotowania przekąska. Chrupiący seler z kremowym nadzieniem i orzechami to pyszne połączenie smaków - polecam do przegryzania przed komputerem lub telewizorem.
Łódeczki z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dokładnie umyj i oczyść z piasku łodygi selera naciowego. Odetnij końcówki i zerwij zdrewniałe włókna. Przekrój na pół w połowie długości. Kupując seler wybierz taki, który ma w miarę szerokie łodygi, aby łatwiej je potem napełnić.
2.W miseczce wymieszaj na jednolitą masę serek kremowy i pokruszony na kawałki ser pleśniowy, widelcem lub za pomocą miksera.
3.Orzechy włoskie wysyp na rozgrzaną patelnię i podpiekaj przez kilka minut, pilnując aby się nie przypaliły. Gdy lekko przestygną posiekaj je drobno nożem lub w malakserze.
4.Łodygi selera napełniaj nadzieniem serowym i posyp na wierzchu prażonymi orzeszkami.
Komentarze