Łódeczki z pumperniklu i wędzonego łososia

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Taką pyszną i prostą przekąskę możecie z powodzeniem zaserwować na domówce czy przyjęciu. Jej wykonanie jest banalnie proste a połączenie kremowego serka z wyrazistym pumperniklem i aromatycznym łososiem wyjątkowo udane.

Składniki:

  • 6 skibek pumperniklu
    250g kremowego serka kanapkowego
    100g wędzonego łososia
    6 jajek M
    długi ogórek
    szczypior
    skórka z cytryny

Łódeczki z pumperniklu i wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy około 8 minut na półtwardo. Studzimy.
    Kremowy serek łączymy z skórką otarta z wyparzonej niewoskowanej cytryny oraz drobno posiekanym szczypiorem.
    Skibki pumperniklu przekrawamy na pół. Każdą smarujemy sporą ilością kremowego serka z dodatkami i układamy po plasterku wędzonego łososia. Jajka przekrawamy na pół i układamy na łososiu. Ogórka kroimy w plasterki i nabijamy na wykałaczki. Wbijamy w jajko tworząc żagiel.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2017

Komentarze

Podobne przepisy