Taką pyszną i prostą przekąskę możecie z powodzeniem zaserwować na domówce czy przyjęciu. Jej wykonanie jest banalnie proste a połączenie kremowego serka z wyrazistym pumperniklem i aromatycznym łososiem wyjątkowo udane.
Składniki:
6 skibek pumperniklu
250g kremowego serka kanapkowego
100g wędzonego łososia
6 jajek M
długi ogórek
szczypior
skórka z cytryny
Łódeczki z pumperniklu i wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy około 8 minut na półtwardo. Studzimy.
Kremowy serek łączymy z skórką otarta z wyparzonej niewoskowanej cytryny oraz drobno posiekanym szczypiorem.
Skibki pumperniklu przekrawamy na pół. Każdą smarujemy sporą ilością kremowego serka z dodatkami i układamy po plasterku wędzonego łososia. Jajka przekrawamy na pół i układamy na łososiu. Ogórka kroimy w plasterki i nabijamy na wykałaczki. Wbijamy w jajko tworząc żagiel.
Komentarze