Łódeczki z kalarepy z farszem ryżowym

  • wyświetlono: 182 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lekka przekąska warzywno-ryżowa

gukinga
  • 8 porcje
  • Łatwy

Składniki


- kalarepa: 2 sztuki
- pomidorki koktajlowe: 4 sztuki
- ryż pełnoziarnisty Parboiled: 3 łyżki
- majonez: 3 łyżki
- koperek posiekany: 1 łyżka
- sól: 1 szczypta
- pieprz biały mielony: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Łódeczki z kalarepy z farszem ryżowym

  • 1. Kalarepki kroimy na grube plastry i lekko solimy. Ryż gotujemy, studzimy
    doprawiamy solą i pieprzem, posiekanym koperkiem (może być również
    suszony) łączymy z majonezem, nakładamy na kalarepki i dekorujemy
    pomidorkami. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wegetariańskiekonkurs_ryz

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczone łódeczki z sosem czosnkowym

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Pieczone łódeczki z sosem czosnkowym

Uwielbiam ziemniaczki z piekarnika,...

Łódeczki z cykorii z pastą rybną

Dodane przez: bogusia82

Łódeczki z cykorii z pastą rybną

Łódeczki z cykorii i pasty jajeczno-rybnej...

Kalarepa z kurkumą i czosnkiem

Dodane przez: AnetaJ

Kalarepa z kurkumą i czosnkiem

Oryginalny przepis pochodzi z magazynu...

Czosnkowe łódeczki z jajek

Dodane przez: Ania_L

Czosnkowe łódeczki z jajek

To jedna z moich ulubionych propozycji...

Kalarepa z kaparami

Dodane przez: AnetaJ

Kalarepa z kaparami

Smaczny pomysł na danie z kalarepą....

smacznie i szybko

Dodane przez: Neblina36

Babeczki z farszem pieczarkowym

Smaczne babeczki,przygotowane częściowo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE