Łódeczki z jajek pomidorowych

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przekąska z jajek nie tylko na święta. Wykorzystałam do niej pomidory suszone z zalewy. Wyszło smaczne połączenie. Miłośnicy mięsa też znajdą coś dla siebie pod w postaci szynki i kiełbasy.

  • 30 min

Składniki:


  • 5 jajek
    1 słoiczek pomidorów suszonych
    sól, pieprz
    2 rzodkiewki
    3 plastry szynki
    natka, szczypior
    1 kawałek papryki czerwonej
    1 kawałek papryki żółtej
    1/3 ogórka zielonego
    1 kiełbasa wędzona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Szynki

Łódeczki z jajek pomidorowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo i studzę. Nożykiem małym nacinam w połowie ząbki na około jajka. W ten sposób powstaną dwie połówki. Wydrążam żółtka, dodaje do nich pomidory z zalewy, sól, pieprz i miksuję blenderem. Farsz przekładam do rękawa i nadziewam jajka. Dekoruję plastrami rzodkiewki, szynki. Układam na plastrach ogórka, kiełbasy, dodaję papryki. Posypuję natką, i szczypiorkiem. Żeby jajka lepiej się trzymały na podstawkach z ogórka wbijam w nie wykałaczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidor Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować