ŁÓDECZKI rozPŁYWAJĄCE się w ustach

  • wyświetlono: 162 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Łódeczki z brukselką,ryżem i ostrym sosem chili.Moja autorska wersja komputerowej przekąski.

Neblina36
  • 1 porcje
  • Łatwy

Składniki

- ryż biały (saszetki): 1 sztuka
- brukselka (mrożona): 10 sztuk
- papier ryżowy (arkusze): 1 sztuka
- sos chili lub tabasco: 1 łyżka
- bazylia świeża (liście): 3 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

ŁÓDECZKI rozPŁYWAJĄCE się w ustach

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy brukselkę (około 15-20 minut).W osolonej wodzie gotujemy ryż ( 15-20 minut).
  • 2. Brukselkę rozgniatamy widelcem.Arkusz papieru ryżowego zanurzamy na 30 sekund w wodzie,rozkładamy go na drewnianej desce.Na miękki arkusz papieru ryżowego nakładamy farsz z brukselki, nastepnie ryż,zwijamy w ścisły rulon,kroimy ostrym nożem na części,polewamy sosem chili.
  • 3. W każdą część wbijamy wykałaczkę, na której umieszczamy liść bazylii.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

brukselkalatozimawiosnajesieńpapier ryżowyryż białykomputerowa_przekąska

Komentarze

Podobne przepisy

Grzanki z cukinią camembertem i żurawiną

Dodane przez: 2milutka

Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną

Uwielbiam! Przyjemnie chrupiące...

Sajgonki z mięsem mielonym

Dodane przez: MagdalenaS

Sajgonki z mięsem mielonym

Ciekawy pomysł na przekąskę. Sajgonki...

Amerykańskie placuszki z cukini

Dodane przez: AleksnandraGrabowska

Amerykańskie placuszki z cukini

Przepis otrzymałam od rodziny z...

Pingwiny z mozzarelli

Dodane przez: Smaczne_dekoracje

Pingwiny z mozzarelli

Świetna dekoracja stołu na każdą...

image-0f2iewy

Dodane przez: AgaAga

Kokosowe banany smażone w papierze ryżowym...

Szybki i łatwy deser, a zarazem...

Żurawinowe leczo z kaczki, bakłażana i prawdziwków.

Dodane przez: Superprzepis

ŻURAWINOWE LECZO Z KACZKI, BAKŁAŻANA I PRAWDZIWKÓW

Moje jesienne skojarzenie dotyczące...