ŁÓDECZKI rozPŁYWAJĄCE się w ustach

  • wyświetlono: 169 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Łódeczki z brukselką,ryżem i ostrym sosem chili.Moja autorska wersja komputerowej przekąski.

Neblina36
  • 1 porcje
  • Łatwy

Składniki

- ryż biały (saszetki): 1 sztuka
- brukselka (mrożona): 10 sztuk
- papier ryżowy (arkusze): 1 sztuka
- sos chili lub tabasco: 1 łyżka
- bazylia świeża (liście): 3 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

ŁÓDECZKI rozPŁYWAJĄCE się w ustach

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy brukselkę (około 15-20 minut).W osolonej wodzie gotujemy ryż ( 15-20 minut).
  • 2. Brukselkę rozgniatamy widelcem.Arkusz papieru ryżowego zanurzamy na 30 sekund w wodzie,rozkładamy go na drewnianej desce.Na miękki arkusz papieru ryżowego nakładamy farsz z brukselki, nastepnie ryż,zwijamy w ścisły rulon,kroimy ostrym nożem na części,polewamy sosem chili.
  • 3. W każdą część wbijamy wykałaczkę, na której umieszczamy liść bazylii.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

brukselkalatozimawiosnajesieńpapier ryżowyryż białykomputerowa_przekąska
 

Komentarze

Podobne przepisy

Grillowane szparagi w boczku

Dodane przez: Kloruś

Grillowane szparagi w boczku

Zamiast klasycznej kiełbasy czy...

SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: Hrabina w kuchni

SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Szybka i smaczna przekąska, którą...

Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i cukinią

Dodane przez: Kloruś

Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i...

Bardzo proste w przygotowaniu danie...

Wiosenne jajka

Dodane przez: 2milutka

Wiosenne jajka

Prawdziwie wiosenne, na śniadanie,...

image-1hfl3m1

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

JAJKA faszerowane koperkiem i wędzonym łososiem

Pysze i aromatyczne faszerowane...

Twarożek

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Twarożek z marchweką i szczypiorkiem

Jeśłi pozostanie nam marchewka...