ŁÓDECZKI rozPŁYWAJĄCE się w ustach

  • wyświetlono: 185 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Łódeczki z brukselką,ryżem i ostrym sosem chili.Moja autorska wersja komputerowej przekąski.

Neblina36
  • 1 porcje
  • Łatwy

Składniki

- ryż biały (saszetki): 1 sztuka
- brukselka (mrożona): 10 sztuk
- papier ryżowy (arkusze): 1 sztuka
- sos chili lub tabasco: 1 łyżka
- bazylia świeża (liście): 3 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

ŁÓDECZKI rozPŁYWAJĄCE się w ustach

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy brukselkę (około 15-20 minut).W osolonej wodzie gotujemy ryż ( 15-20 minut).
  • 2. Brukselkę rozgniatamy widelcem.Arkusz papieru ryżowego zanurzamy na 30 sekund w wodzie,rozkładamy go na drewnianej desce.Na miękki arkusz papieru ryżowego nakładamy farsz z brukselki, nastepnie ryż,zwijamy w ścisły rulon,kroimy ostrym nożem na części,polewamy sosem chili.
  • 3. W każdą część wbijamy wykałaczkę, na której umieszczamy liść bazylii.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

brukselkalatozimawiosnajesieńpapier ryżowyryż białykomputerowa_przekąska

Komentarze

Podobne przepisy

Cukiniowe łódeczki

Dodane przez: PolskaGotuje

Cukiniowe łódeczki

Przepis przysłała Janina Bejgier

awokado faszerowane

Dodane przez: PolskaGotuje

Łódeczki awokado

Przepis bardzo szybki i atrakcyjny

Ziemniaczane łódeczki z bobem

Dodane przez: mysza75

Ziemniaczane łódeczki z bobem

Ziemniaczane łódeczki które robi...

Łódeczki z jajek pomidorowych

Dodane przez: mysza75

Łódeczki z jajek pomidorowych

Przekąska z jajek nie tylko na...

Sałata rzymska z melonem i gorgonzolą

Dodane przez: PolskaGotuje

Łódeczki z melonem

Kombinacja słodkiego melona, kruchej...

łódeczki

Dodane przez: agus11013

OGÓRKOWE ŁÓDECZKI

SUPER PRZYSTAWKA NA KAŻDA OKAZJĘ,,ELEGANCKIE...