Lobov dżasz - zupa z czerwonej fasoli

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Czerwona fasola, papryka, orzechy włoskie - gruzińska zupa, wyśmienity smak, sycąca i pożywna - polecam serdecznie.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - fasola czerwona: 400 gramów
    - wywar wołowy: 2 litry
    - cebula: 1 sztuka
    - papryka czerwona ostra: 1 sztuka
    - orzechy włoskie grubo krojone: 200 gramów
    - sól, pieprz, kolendra: 1 szczypta
    - smalec: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Lobov dżasz - zupa z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę opłukać, zalać zimną wodą, zagotować, zdjąć piankę i gotować na małym ogniu do miękkości. Przecedzić, połowę zmiksować i wymieszać z wołowym wywarem tak, żeby powstała jednolita gęsta masa. Cebulkę posiekać i podsmażyć (najlepiej na łyżeczce smalcu, ale może też być na oleju) na bardzo małym ogniu z 3/4 papryki, 3/4 orzechów włoskich, pieprzem, solą i kolendrą. Po podsmażeniu dodać do zupy, dodać resztę ugotowanej fasoli (w całości) zagotować i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Podawać z posypanymi orzechami włoskimi i pokrojoną w kostkę papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować