Lizaki lodowe śmietankowe

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne lizaki lodowe idealne na wakacyjne upały.

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bita śmietana typu Śnieżka

    - 100 ml mleka

    - 5 dag czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Lody śmietankowe Lizaki

Lizaki lodowe śmietankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • 2. Jedną część specjalnych foremek do robienia lizaków lodowych smarujemy czekoladą. Trzeba dać w miarę grubą warstwę czekolady, ale też nie za grubą.
  • 3. Wstawiamy to na kilka minut do lodówki aby czekolada zastygła.
  • 4. Następnie gdy już czekolada zastygnie bitą śmietanę ubijamy na puszystość i przekładamy ją do obu foremek. Składamy je i wbijamy patyczki.
  • 5. Przekładamy do zamrażarki i zostawiamy na kilka godzin, żeby się zamroziły.
  • 6. Wyciągamy z foremki gotowe!

Porady

Czas wykonania 25 minut plus kilka godzin na zmrożenie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować