Lizaki dla Szymusia

5 (159 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

W ramach prezentu zrobiłam te łakocie.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 100 g białka
    200 g cukru
    łyżeczka soku cytrynowego
    dowolne barwniki spożywcze
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Słodycze Lizaki

Lizaki dla szymusia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka umieszczamy w dzieży robota dodajemy cukier, mieszamy. Dzieżę umieszczamy na garnku z gotującą wodą. Mieszamy na parze do rozpuszczenia cukru. Następnie dzieżę umieszczamy w robocie, dodajemy sok cytrynowy i miksujemy rózgą do uzyskania sztywnej piany. Masę bezową barwimy, do worka cukierniczego z ozdobną tylką wkładamy na przemian łyżką kolory. Na patyki ułożone na papierze do pieczenia wyciskamy lizaki. Suszymy 2,5 godziny w temperaturze 80°C.

Porady

Lizaki można posypać kolorową posypką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci

Podobne przepisy

To może cię zainteresować