Linguine z drobiową potrawką

0 (0 ocen)

szybkie i smaczne danie obiadowe

Składniki:


  • 500 g makaronu linguine
    1 duża pierś z kurczaka
    4 łyżki octu balsamicznego
    400 g mieszanki meksykańskiej
    4 łyżki posiekanego kopreku
    1 łyżka suszonej cebulki
    1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
    ok. 600 ml bulionu ( rosołu )
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki oleju
    do smaku :
    sól
    pieprz
    ostra papryka

Linguine z drobiową potrawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w sporą kostkę.
    Przełozyć do głębokiego talerza, zalać octem balsamicznym i wymieszać.
    Odstawić na 15 minut a potem rozgrzać szeroki rondel, wlać olej i przełożyć kawałki kurczaka.
    Podsmażyć a potem dodać mieszankę i koperek oraz cebulkę i czosnek i zalać wszystko bulionem po czym na mały ogniu dusić do momentu aż będzie wszystko prawie miękkie.
    Następnie doprawić do smaku przyprawami i na koniec potrawkę zagęścić ziemniaczaną mąką wymieszaną z odrobiną wody.
    Zagotować i podawać z linguine ugotowanym według przepisu na opakowaniu.
    Linguine można wymieszać z potrawką lub podać potrawke obok makaronu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy