Likier czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Coś słodkiego, rozgrzewającego w sam raz na jesienną i zimową aurę.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 puszka mleka skondensowanego ugotowanego
    1 puszka mleka skondensowanego słodzonego(niegotowana)
    1/2 szklanki spirytusu
    200 ml śmietanki kremówki 30%
    2 łyżki masła czekoladowego
    10 płaskich łyżek kakao

Likier czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • likier czekoladowy 1. Wszystkie powyżej wymienione składniki oprócz spirytusu umieszczamy w głębokiej misce i miksujemy. Na koniec powoli dolewamy spirytus i miksujemy.Przelewamy do karafki i schładzamy. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy