Likier cappuccino

4.51 (178 ocen)

Likier powinien postać kilka dni w lodówce,po tygodniu nadaje się do spożycia.

Składniki:

  • 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego
    2 łyżki cukru z wanilią
    3 łyżki cappuccino w ulubionym smaku
    100 ml spirytusu
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Likiery Cappuccino

Likier cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać mleczko, dodać cukier i dobrze wymieszać. Postawić na ogień i delikatnie ogrzewać do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać cappuccino i podgrzewać nadal aż się rozpuści i połączy z mlekiem. Zdjąć z ognia i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Do zimnego napoju cappuccino cienkim strumieniem dodawać spirytus cały czas mieszając. Przelać do lodówki. Odłożyć do lodówki. Po 3-4 dniach likier jest gotowy, należy stale przechowywać go w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować