Likier bananowy

4.49 (184 ocen)

  • 20 min

Pyszny kremowy likier bananowy, niezastąpiony dodatek do lodów i deserów

  • 20 min

Składniki:

  • 4 banany
    3 krople ekstraktu waniliowego (można pominąć)
    4 żółtka
    szklanka cukru
    400 ml skondensowanego mleka ( niesłodzonego)
    0,5 l wódki
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Alkohole Likiery

Likier bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • likier bananowy 1.
    Banany obieramy i miksujemy na gładką masę. Żółtka z cukrem ubijamy na puch.Dodajemy banany i ekstrakt waniliowy. Dolewamy mleko i dokładnie mieszamy. Następnie bardzo powoli ciągle mieszając dodajemy wódkę ( musicie uważać, aby się nie zważyło). Likier bananowy możecie przecedzić przez gęste sito, lub gazę a następnie rozlać do butelek. Smacznego!

Porady

Likier bananowy możecie przechowywać w lodówce do 2 tygodni, dlatego jeśli nie planujecie dużego zużycia przygotujcie go z połowy podanych proporcji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Likier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować