Letnie spaghetti

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybko i po włosku

  • 10 min

Składniki:

  • spaghetti na dwie porcje
    500 ml passaty pomidorowej
    2 ząbki czosnku
    suszone oregano
    2 szczypty chilli z cayenne
    sól i pieprz do smaku

Letnie spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka wlewamy passatę pomidorową, dodajemy posiekany czosnek i dusimy na małym ogniu, pod koniec dodajemy suszone oregano, chilli z cayenne i doprawiamy.
  • 2. W tym czasie gotujemy al dente spaghetti, które kuchennymi szczypcami po ugotowaniu przekładamy do sosu pomidorowego, dodajemy nieco wody, w której gotował się makaron, całość mieszamy i chwilę dusimy. Danie jest gotowe, podajemy z suszonym oregano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy