Letnie farfalle

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis łaczy składniki pełne witamin,wartości odżywczych, kolorów, a przy tym wykonuję się go ekspresowo, w sam raz dla pracującej pani domu.

  • 20 min

Składniki:

  • 500 gr makaron kokardki; 250 gr tuńczyk w oleju ; swieża bazylia pęczek; 250 gr mozzarella;15 ml olej extra vergin ; 500 gr pomidorki koktajlowe; sól,pieprz czarny do smaku;
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Letnie farfalle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki opłukać i przekroić na połówki.
  • 2. Mozarellę wyjmąć z zalewy i pokroić w kostkę.
  • 3. Tuńczyka odsączyć z oleju i „rozczesać” widelcem.
  • 4. Bazylię opłukać,osuszyć i większe liście przerwać w rękach na pół.
  • 5. Wymieszać w dużym naczyniu pomidorki,mozzarellę,tuńczyka,bazylię, polać oliwą extra vergin.
  • 6. Ugotować farfalle al dente w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
  • 7. Ugotowany makaron dodać do misy z resztą składników i wymieszać.
  • 8. Odrobina swieżego pieprzu i gotowe !

Porady

Po ugotowaniu makaronu nie płukać, dodać gorący do misy,wtedy temeratura makaronu zetnie mozzarellę,a ta stanie się delikatnie „ciągnąca”.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować