Letnia zupa z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna i zdrowa zupa z letnimi warzywami

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 litry wody
    - porcja rosołowa z kurczaka
    - pół pora (zielona część)
    - pół selera (korzeń)
    - 1 nieduża pietruszka
    - 1 duża marchewka
    - pół saszetki drobnej kaszy jęczmiennej
    - 2 młode ziemniaki
    - 1 mały kalafior
    - 1 kalarepka
    - pół puszki groszku konserwowego
    - zielony koperek
    - sól, pieprz

Letnia zupa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować bulion z 2 litrów wody, porcji rosołowej z kurczaka, pora, selera i pietruszki.

    Porcję rosołową wyjąć, wystudzić, obrać z mięsa, które przed podaniem dorzucamy do zupy.

    Na bulion wsypać kaszę jęczmienną i gotować do miękkości.

    Dorzucić kalarepkę pokrojoną w grubą kostkę, marchewkę w plasterki, ziemniaki w kostkę.

    Gotować 5-8 minut i dorzucić kalafior podzielony na różyczki.

    Kiedy kalafior będzie miękki, do zupy dodać groszek i koperek. Doprawić do smaku przyprawami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy