Letnia zupa warzywna z chrupiącym boczkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

pyszna , aromatyczna i delikatna zupa z młodych warzyw .... z wędzonym boczkiem....

  • 45 min

Składniki:

  • kawałek miesa indyczego np szyja,
    4 ziemniaki,
    1 pomidor,
    250 g fasolki szparagowej,
    2 cebule,
    2 młode marchewki,
    1 mała pietruszka,
    około 100 g boczku wędzonego
    1 ząbek czosnku,
    sól.
    szczypta świeżo zmielonego pieprzu
    szczypta curry
    tymianek
    100 ml śmietany 18 proc.
    1 łyzka mąki
    zielenina-koper, natka pietruszki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne

Letnia zupa warzywna z chrupiącym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso indycze zalewamy 3 litrami wody , zagotowujemy , usuwamy szumowiny.
    Ziemniaki , marchew, cebulę pietruszkę kroimy w kostke i dodajemy do wywaru.Po kwadransie dorzucamy pokrojoną fasolke i pokrojonego pomidora.Gotujemy az warzywa ( w tym fasolka) beda miękkie.Dodajemy zieleninę.
    Boczek kroimy na kawałki - w kostke i paski, zarumieniamy na patelni, dodajemy do zupy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i z tymiankiem .
    Doprawiamy , gotujemy całosc 5 minut.Zaprawiamy śmietaną zmieszana z mąką:) Smacznego:)

Porady

zielenine związuje gumka do siebie i w takiej postaci wrzucam do zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Włoszczyzna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować