Letnia sałatka z roszponką, oliwkami, winogronami, figą i serem burrata

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczna jest taka sałatka. Ser burrata jest bardzo delikatny. Delikatniejszy od sera mozzarella. Ma takie śmietankowe wnętrze.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • garść roszponki
    8 pomidorków koktajlowych
    8 oliwek zielonych
    8 oliwek czarnych
    8 winogron zielonych
    8 winogron czarnych
    figa
    kulka sera burrata
    2 łyżki płatków migdałowych
    sól do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony
    oliwa z oliwek
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina Ser

Letnia sałatka z roszponką, oliwkami, winogronami, figą i serem burrata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na półmisku rozłożyć sałatę. Delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Na sałacie ułożyć przekrojone na połówki pomidorki, również przekrojone oliwki, winogrona. Pokrojoną w plasterki figę. Centralnie położyć kulkę sera burrata. Delikatnie przekroić na krzyż. Oprószyć pieprzem i solą. Tuż przed podaniem, całość skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny oraz posypać płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować