Sezonowa, kolorowa sałatka z owocową nutą, z delikatnym indykiem, mieszanką zdrowych sałat, złocistą, chrupiącą kukurydzą i prażonymi orzeszkami to świetna propozycja letniego, lekkiego obiadu jak również drugiego śniadania w pracy.
Letnia sałatka z grejpfrutem, kukurydzą i nutą orzecha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z indyka umyć, pokroić w paski, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, curry, odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na oleju kokosowym.
2.Mix sałat umyć, osuszyć, a kukurydzę odsączyć z zalewy.
3.Grejpfrut pozbawić skóry, wyfiletować kawałki miąższu, a paprykę umyć i pokroić w cienkie paseczki.
4.Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni.
5.Dressing:
Do oleju arachidowego dodać ocet jabłkowy, sok z grejpfruta i miód. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i ponownie wymieszać.
Komentarze