Letnia sałatka z bryndzą

4.5 (155 ocen)

  • 25 min

Pyszna sałatka z prawdziwym, owczym serem

  • 25 min

Składniki:

  • 30 dag sera bryndza
    1 duża sałata
    2 pomidory
    3 ogórki gruntowe
    0,5 cebulki
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Letnia sałatka z bryndzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki. Liście sałaty dokładnie myjemy, pomidory oparzamy i ściągamy z nich skórkę, a cebulę i ogórki obieramy. Liście sałaty rwiemy w palcach na mniejsze kawałki i przekładamy do miski, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz pokrojone w talarki ogórki. Ser bryndza kroimy w zgrabną kostkę, dwukrotnie większą niż kawałki pomidora i również dodajemy do pozostałych składników. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, dodajemy majonez oraz przyprawy do smaku i całość bardzo dokładnie mieszamy – podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować