Zapraszam na sałatkę makaronową z świeżymi warzywami.
60 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
200 g makaronu świdry
1 pieczona ćwiartka z kurczaka
2 średnie ogórki gruntowe
10 pomidorków koktajlowych
mała sałata rzymska
kilka rzodkiewek
100 g mozzarelli w kulkach
sól, pieprz do smaku
4 łyżki oleju
Letnia sałatka makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Warzywa myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Od rzodkiewek odcinamy ogonek i kroimy w plasterki a pomidorki przekrajamy na pół. Mozzarellę odcedzamy. Oddzielamy mięso od kości ćwiartki z kurczaka i kroimy je w mniejsze części. Na talerzu układamy sałatę, na niej makaron, ogórki, rzodkiewki, pomidorki, mozzarellę i mięso z kurczaka. Posypujemy solą i pieprzem oraz polewamy olejem.
Komentarze