Letnia przekąska z arbuza (na wytrawnie)

5 (142 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Letnia przekąska z arbuza (na wytrawnie)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ćwiartka arbuza,
    - 1 łyżka miodu,
    - 1 łyżka octu balsamicznego,
    - 1/2 opakowania fety,
    - kilka listków świeżej mięty,
    - garść borówki amerykańskiej,
    - drewniane patyczki do lodów.
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski

Letnia przekąska z arbuza (na wytrawnie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lejący się miód mieszamy z octem balsamicznym. Gdy mamy bardzo twardy miód, lekko go podgrzewamy. Arbuza kroimy na grubsze plastry, a następnie na pół, tworząc wąskie trójkąty. Lekko nacinamy na środku skórki i wkładamy drewniany patyczek do lodów. Na arbuza kładziemy borówkę i fetę. Polewamy dressingiem, dekorujemy listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować