Letnia przekąska z arbuza (na wytrawnie)

  • wyświetlono: 176 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Letnia przekąska z arbuza (na wytrawnie)

Anna Jedynasty - www.anamarisworld.blogspot
  • 4 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

- ćwiartka arbuza,
- 1 łyżka miodu,
- 1 łyżka octu balsamicznego,
- 1/2 opakowania fety,
- kilka listków świeżej mięty,
- garść borówki amerykańskiej,
- drewniane patyczki do lodów.

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Letnia przekąska z arbuza (na wytrawnie)

  • 1. Lejący się miód mieszamy z octem balsamicznym. Gdy mamy bardzo twardy miód, lekko go podgrzewamy. Arbuza kroimy na grubsze plastry, a następnie na pół, tworząc wąskie trójkąty. Lekko nacinamy na środku skórki i wkładamy drewniany patyczek do lodów. Na arbuza kładziemy borówkę i fetę. Polewamy dressingiem, dekorujemy listkami mięty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latoDeserfetaarbuzprzekąskaimprezapartysummerarbuz wytrawnie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Żabie oczka

Dodane przez: paula_kg

Wytrawne ciasteczka z oliwkami

Jest to idealna przekąska na imprezę...

Wytrawny torcik mięsno-grzybowy z marchewkowym musem

Dodane przez: rena123

Wytrawny torcik mięsno-grzybowy z marchewkowym...

Bardzo efektowny, choć nietrudny...

Placki z cukinii w wersji wytrawnej

Dodane przez: AlaW.

Placki z cukinii w wersji wytrawnej

Przepyszne placki z dodatkiem sera...

Przekąska z ciasta francuskiego i parówek

Dodane przez: Krystyna32

Przekąska z ciasta francuskiego i parówek

Szybka i prosta do przygotowania...

wielkanocne przekąski

Dodane przez: elka72

Przekąska wielkanocna z jajkiem przepiórczym

Mój pomysł na urozmaicenie wielkanocnego...

Przekąska z ciasta francuskiego

Dodane przez: LenaGotuje

Przekąska z ciasta francuskiego z pomidorami...

Łatwa przekąska, szybka do przygotowania...