Letnia pasta na chlebek

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Moje ukochane niedzielne śniadanie. Smak mojego dzieciństwa. Nie ma nic lepszego od świeżego chleba, pasty i kawy zbożowej. Pycha!

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
    2 pęczki rzodkiewki
    Pęczek szczypiorku
    Kostka sera żółtego (około 250 g)
    Majonez (około 3 łyżek - konsystencję pasty widać na zdjęciach)
    Pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Letnia pasta na chlebek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja, ser i rzodkiewki ucieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Drobno siekamy szczypior.
  • 3. Do składników dodajemy majonez i pieprz. Mieszamy ze sobą. Dobrze jest potrzymać pastę przez jakiś czas w lodówce, by składniki się "przegryzły".
  • 4. Podajemy na kanapkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować