Letnia pasta do chleba

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

To smak mojego dzieciństwa. Z reguły na niedzielne śniadanie mama serwowała nam świeże bułeczki z jajeczną pastą i kakao. Pamiętam tę rozpustę doskonale :).

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka ugotowane na twardo: 5 sztuk
    - rzodkiewka: 2 pęczki
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - majonez (około): 5 łyżek
    - pieprz (do smaku): 1 łyżeczka
    - żółty ser gouda (dobry będzie też edam): 200 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Jajko Pasty

Letnia pasta do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja, ser i rzodkiewki ucieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Drobno siekamy szczypior.
  • 3. Do składników dodajemy majonez i pieprz. Mieszamy ze sobą. Dobrze jest potrzymać pastę przez jakiś czas w lodówce, by składniki się "przegryzły".
  • 4. Podajemy na kanapkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować