Letnia fasolka szparagowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jest to danie szybkie, lekkie i bardzo smaczne, czyli w sam raz na letni obiad.

  • Łatwy

Składniki:

  • - fasolka szparagowa (Wybrałam żółtą, ale można też użyć zielonej.): 50 dekagramów
    - bułka tarta: 20 dekagramów
    - masło: 2 łyżki
    - sól: 2 łyżeczki

Letnia fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy w zimnej wodzie. Odcinamy z obu stron końcówki strączków.
  • 2. Fasolkę gotujemy 15- 20 minut w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy ją.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy masło (tyle, żeby zakryła dno). Na patelnię wrzucamy fasolkę. Chwilkę ją podsmażamy, a następnie dodajemy bułkę tartą. Mieszamy, tak aby bułka tarta przywarła do strączków fasolki. Wykładamy na talerze.

Komentarze

Podobne przepisy