Letnia Bogini Wenus

4.5 (157 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybka, ale równie pyszna wersja ciasta Bogini Wenus. W gorące dni, gdy nie chce nam się uruchamiać piekarnika - polecam to pyszne ciasto.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa twarogowa:
    - 700 g twarogu mielonego z wiaderka
    - 200 ml śmietanki kremówki 30%
    - 2 galaretki cytrynowe
    - 1 śmietana w proszku Śnieżka

    Dodatkowo:
    - 180 g herbatników
    - 3/4 słoiczka dżemu brzoskwiniowego
    - 100 g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Dżemy Herbaty

Letnia bogini wenus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dżem za pomocą blendera zmiksować, aby był gładki.
    Wiórki kokosowe podsmażyć na suchej patelni na złoty kolor.
  • 2. Galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wystudzić.
    Śmietankę ubić ze Śnieżką, dodać twaróg i zmiksować. Następnie wlać zimną galaretkę i ponownie zmiksować.
  • 3. Spód blaszki o wymiarach 24x24 cm wyłożyć herbatnikami, wylać masę twarogową, następnie położyć kolejną warstwę herbatników. Na herbatnikach rozsmarować dżem i posypać wiórkami kokosowymi.

Porady

Najlepiej smakuje schłodzony. Dżemu nie trzeba miksować - można dać także z kawałkami owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować