Letni torcik z kremówką, owocami i truflami

4 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybki w przygotowaniu letni torcik.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    3 opakowania budyniu czekoladowego
    ½ szkl mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Bita śmietana:
    1 litr kremówki 36%
    4 czubate łyżeczki żelatyny
    pół literatki wrzątku
    3-4 łyżki cukru pudru
    (w zależności od upodobań)

    Dodatkowo:
    Dżem porzeczkowy
    Maliny, winogrono
    Listki mięty
    Kilka cukierków trufli
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Letni torcik z kremówką, owocami i truflami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i budyniem i chwilę mieszać. Ciasto wlać do tortownicy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 1700 ok. 25 minut (termoobieg) do suchego patyczka. Przestudzony biszkopt przeciąć 3 części.

    Bita śmietana:
    Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i schłodzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Do prawie ubitej kremówki dodać schłodzoną żelatynę i mieszać na wolniejszych obrotach.

    Warstwy:
    1. biszkopt, dżem porzeczkowy, kremówka, trufle
    2. biszkopt, dżem porzeczkowy, kremówka
    3. biszkopt, kremówka, owoce, trufle, listki mięty

Porady

Forma: mała tortownica

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować