Ciasto letni przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Upiec biszkopt.
2. Truskawki opłukać w zimnej wodzie. Osuszyć, oderwać szypułki. Truskawki z cukrem zmiksować blenderem.
3. Ugotować 2 galaretki truskawkowe, kiedy zacznie tężeć wlać do zmiksowanych truskawek, wymieszać i wylać na ostudzony biszkopt. Włożyć do lodówki w celu stegnięcia się masy.
4. Pogotować pozostałe galaretki zgodnie z przepisem na opakowaniu. Galaretki truskawkowe rozpuszczać każdą z osobna.
5. 0,5 l kremówki ubijam na sztywną pianę i dodaje ugotowaną wcześniej tężejącą się galaretkę pomarańczową. Wszystko wymieszać i wylać na masę truskawkową. Włożyć do lodówki.
6. Na warstwę śmietanową wylać delikatnie galaretkę agrestową. Włożyć do lodówki.
7. Kiedy galaretka zielona się stęgnie, ubijam 0,5 l kremówki na sztywną pianę i dodaje ugotowaną wcześniej tężejącą się galaretkę truskawkową, wszystko wymieszać i wylać na stęgniętą galaretkę agrestową. Włożyć do lodówki.
8. Następnie na masę śmietanową wylać ostatnią warstwę galaretki truskawkowej. Włożyć do lodówki.
Komentarze