Letni obiad (zimniaki, kalafior, chłodnik)

0 (0 ocen)

Gdy na dworze upał, polecam młode warzywa z chłodnikiem, który super syci gasi pragnienie.

Składniki:

  • chłodnik:
    2 ogórki zielone
    pęczek szczypioru
    sól
    litr przegotowanej wody
    3 łyżki śmietany 18%
    3 łyżki jogurtu greckiego
    dodatkowo:
    kilka młodych ziemniaków
    główka kalafiora
    2 łyżki masła śmietankowego
    bułka tarta
    kurkuma, sól, pieprz,

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chłodnik Dania główne

Letni obiad (zimniaki, kalafior, chłodnik) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie(ok 20 min), odcedzamy, posypujemy koperkiem.
  • 2. Kalafiora myjemy, gotujemy do miękkości. Masło na patelni roztapiamy , kalafiora dzielimy na małe różyczki, chwilę podsmażamy, obsypujemy bułką i przyprawami.
  • 3. Ogórki obieramy myjemy, drobniutko kroimy. Koperek szatkujemy, mieszamy. zalewamy wodą, dodajemy śmietanę i jogurt. Doprawiamy solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować