REKLAMA

Letni napój arbuzowy na maślance

wyświetlono: 101 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Orzeźwiający napój na bazie maślanki i arbuza, idealny na upalne dni. Gasi pragnienie, chłodzi i przede wszystkim smakuje całej rodzince :)

opublikowany: 23.06.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 5 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 400-500 g arbuza
    500 g maślanki

    opcjonalnie do smaku:
    sok z cytryny lub limonki
    miód z kwiatów górskich lub syrop z agawy
    kostki lodu
    mięta lub werbena cytrynowa
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Sposób przygotowania:

Jak zrobić Letni napój arbuzowy na maślance?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki napoju powinny być dobrze schłodzone.

    Obranego ze skórki arbuza kroimy na mniejsze kawałki i razem z maślanką miksujemy. Następnie przelewamy przez sitko, aby pozbyć się pestek, próbujemy, doprawiamy do smaku i serwujemy zaraz po przygotowaniu.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: ewiczka2304 ewiczka2304

Napój arbuzowy

Oto moja propozycja na letnie orzeźwienie.

kategoria: Napoje opublikowany: 11.08.2014 | wyświetlono: 373 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE