Letni gulasz

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszny, ponieważ ugotowany ze świeżych składników.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 kawałki schabu
    pęczek koperku
    2 małe pomidory
    3/4 czerwonej papryki
    włoszczyzna
    pół małej cebuli
    2 ząbki czosnku
    imbir
    majeranek
    oregano
    bazylia
    ostra papryka
    pieprz
    sól
    przyprawa "Warzywko"
    ziele angielskie
    liść laurowy
    śmietana
    mąka

Letni gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • letni gulasz 1. Do garnka wlewamy niewielką ilość wody, dodajemy pokrojoną włoszczyznę, ziele angielskie i liść laurowy, czosnek, doprawiamy Warzywkiem. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę i pokrojone mięso. Podsmażamy na oleju (staramy się, aby cebula się tylko zeszkliła). kiedy mięso już jest podsmażone, wlewamy całą zawartość patelni (razem z tłuszczem) do garnka z wywarem. Kiedy całość się gotuje, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy. Paprykę również kroimy i wszystko dodajemy do garnka. Całość dusimy. Kiedy marchewka i papryka są na pół miękkie, doprawiamy nasz sos ziołami, imbirem, solą, papryką i pieprzem. My polecamy dodać wszystkiego po szczypcie. Następnie dodajemy śmietanę. Mąkę wrzucamy na suchą patelnię i podpalamy za złoty/brązowy kolor. Dodajemy do sosu. Całość chwilę dusimy, dodajemy pokrojony pęczek koperku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy