Lekki kapuśniaczek z młodej kapusty

1 (1 ocen)

Lekka i smaczna. Najlepiej sprawdza się w upalne dni!

Składniki:

  • Składniki:
    • ½ główki młodej kapusty,
    • 2 marchwie,
    • 5-6 ziemniaków,
    • Kostka rosołowa,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Natka pietruszki do podania,
    • Łyżka masła
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Lekki kapuśniaczek z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
    Kapustę oczyszczamy, usuwamy twardy środek i szatkujemy.
    Marchew obieramy i kroimy w plasterki.
    W garnku rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego dokładamy kapustę i chwilkę ją podsmażamy. Następnie całość zalewamy wodą (około 2,5-3 litry). Dokładamy kostkę rosołową, ziemniaki i marchew. Całość przykrywamy i gotujemy do momentu jak jarzyny będą miękkie. Zupę doprawiamy do smaku

Porady

Ewentualnie możemy ją zabielić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować