LESZCZ W CIEŚCIE BISZKOPTOWYM

0 (0 ocen)

  • 35 min

Bardzo smaczna rybka w puszystej panierce.

  • 35 min

Składniki:

  • - 4 leszcze
    - 2 jajka
    - 3 łyżki mąki
    - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    - olej do smażenia
    - sól, vegeta, pieprz.

Leszcz w cieście biszkoptowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leszcz w cieście biszkoptowym 1. Ryby wyfiletować, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć vegetą i pieprzem.
  • Leszcz w cieście biszkoptowym 2. Oddzielić białka od żółtek. Białka dać do miski, ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
    Dodać przesianą mąkę, natkę pietruszki, vegetę i delikatnie wymieszać łyżką.
  • 3. Filety obtaczać w cieście biszkoptowym i smażyć na oleju z obu stron na rumiano.
    Przełożyć na ręcznik papierowy, żeby ryby osączyć z nadmiaru tłuszczu.
    Podawać z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy