Leszcz pieczony w warzywach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mój niedzielny obiad ze świeżej rybki prosto z rzeki Bug.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg leszcza
    2 łodygi selera naciowego
    1 cebula czerwona
    1 mała papryka czerwona
    1 mała papryka żółta
    6 pieczarek
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    sól.pieprz
    vegeta

Leszcz pieczony w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leszcz pieczony w warzywach 1. Rybę dokładnie oczyścić wyjąć skrzela, wierzch i środek posypać solą i pieprzem
  • Leszcz pieczony w warzywach 2. Seler , pieczarki, paprykę, cebulę drobno pokroić i wymieszać
  • Leszcz pieczony w warzywach 3. Leszcza nafaszerować natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i kawałkiem masła. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem. Rybę przełożyć do naczynia, obłożyć warzywami. Przykryć folią aluminiową. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy